farming
gup

Publieke consultatie AMCRA formularium

In 2013 publiceerde AMCRA een eerste editie van het formularium voor voedselproducerende dieren (varken, rund- en pluimvee). Eén jaar later kwam het formularium er ook voor hond, kat en paard.

Aangezien het belangrijk is dat de formularia up-to-date blijven, praktische richtlijnen omvatten voor een rationele antibioticakeuze en breed gedragen worden, vindt AMCRA het noodzakelijk om het formularium voor de verschillende diersoorten open te stellen voor publieke consultatie.

Wenst u feedback te geven over een bepaalde indicatie en de antibioticakeuze die momenteel in het formularium staan? AMCRA ontvangt graag uw opmerkingen en bijhorende argumentatie! Voorstellen van aanpassingen worden nadien door een daarvoor aangestelde werkgroep van experten beoordeeld en afgewogen. Deze werkgroep besluit op basis van de beschikbare wetenschappelijke informatie hoe de voorstellen in de definitieve versie van het formularium worden verwerkt. Het definitieve formularium wordt nadien gepubliceerd als een nieuwe editie via www.e-formularium.be

Het formularium is vrij toegankelijk via www.e-formularium.be.

U kunt uw feedback insturen tot en met vrijdag 1 maart 2019 via info@amcra.be. Vermeld hiertoe in duidelijke termen voor welke diersoort en indicatie uw feedback bedoeld is! 

Bron: AMCRA

Reactie toevoegen